Zahvalnica od Crvenog krsta Medžlisu IZ Novi Pazar i CHR Hajrat

2Poplave koje su pogodile Srbiju 2014.godine sa sobom donijele ogromne štete, ali i ujedinile mnoge ljude. Tih kobnih dana građani Srbije udruženi, donirali novac I različite artikle na distributivnim punktovima, a I u organizaciji Crvenog krsta. Mešihat IZ u Srbiji u danima poplava, neumorno sa svojim volenterima prikupljao pomoć .

Tim povodom juče održana svečanost u prostorijama Crvenog Krsta u Beogradu, gdje su zahvalnice uručene svim donatorima, među njima i predstavnicima Medžlisa IZ Novi Pazar I CHR Hajrat. Zahvalnicu ispred Medžlisa Novi Pazar primio glavni imam Asmir ef. Crnovršaninu, a ispred CHR Hajrat, direktor Mirsad ef. Bećiroviću.

Ivana Marisavljević Daši, sekretar Crvenog krta Beograd zahvalila se Mešihatu IZ u Srbiji na pomoći I podršci koja im u danima nevolja nesebično pružena.

Na ovoj svečanosti je prikazan film koji je Crveni krst pripremio kao osvrt na nemile događaje. Podsećamo, Crveni krst je u periodu od 23.maja do 11.decembra 2014., podijelio kroz mrežu organizacija prihvatnim centrima iz donacija 3 675 tona hrane, higijene I drugih artikala.

Nermina Rebronja

1

3

Ostale aktivnosti