Berane: Zahvalnica Hajratu za doprinos tokom pandemije korona virusa

Povodom Dana opštine Berane 21. jula predsjednik opštine Berane Tihomir Bogavac uručio je zahvalicu Centru za humanitarni rad “Hajrat” za doprinos pomoći stanovništvu tokom pandemije Covid 19 virusa. Zahvalnicu je primio koordinator Hajrata za južni Sandžak Almir Muratović.

Muratović istakao da je Berane prva opština u Crnoj Gori koja je odala priznanje Hajratu, što, kako je kazao, predstavlja posebnu čast.

– Opština Berane je uručila zahvalnicu CHR Hajrat kao priznanje za rad ove humanitarne organizacije svih ovih godina, a posebno za djelovanje i rad Hajrata tokom pandemije korona virusa. Kancelariji Hajrata koja djeluje u južnom Sandžaku ovo je jedno od prvih priznanja, ovo je za nas veliki podstrek da u narednom periodu budemo još akitivniji na svim poljima, kazao je Muratović.

Ostale aktivnosti

Podjela stipendija jetimima

Pod pokroviteljstvom Mešihata Islamske zajednice u Srbiji i CHR Hajrata danas je otpočela podjela stipendija za jetime u prostorijama CHR Hajrata. U narednim danima podjela

Čitaj dalje »

Podijeljene stipendije jetimima

U prostorijama Mešihata Islamske zajednice u Srbiji otpočela podjela stipendija jetimima. U organizaciji CHR Hajrata svakog mjeseca jetimske porodice dobijaju stipendije. Na taj način pomažemo

Čitaj dalje »