Uručene stipendije i bajramski paketići jetimima

Pod pokroviteljstvom Mešihata Islamske zajednice, u organizaciji Centra za humanitarni rad Hajrat, a uz podršku humanitranih organizacija „Er-Rizk“ iz Beča i „Bošnjaci Frankfura i dijaspore“, kao i pojedinaca iz Sandžaka i inostranstva, 15.04.2023. godine, izvršena je podjela stipendija i bajramskih paketića za 200 sandžačkih jetima.
Podjeli su prisustvovali predsjednik Mešihata muftija dr. Mevlud ef. Dudić i direktor Hajrata Mirsad ef. Bećirović, koji su se obratili prisutnima.
Direktor Bećirović je govorio o pomoći koju Hajrat svakog mjeseca pruža za oko 200 jetima bez jednog ili oba roditelja na području Sandžaka, kontinuirano nekoliko godina unazad.
Muftija Dudić je prisutnoj djeci mubareklisao predstojeće bajramske dane sa dovom Uzvišenom Gospodaru da im u daljem odrastanju i školovanju podari puno uspjeha.

Ostale aktivnosti

Podjela stipendija jetimima

Pod pokroviteljstvom Mešihata Islamske zajednice u Srbiji i CHR Hajrata danas je otpočela podjela stipendija za jetime u prostorijama CHR Hajrata. U narednim danima podjela

Čitaj dalje »

Podijeljene stipendije jetimima

U prostorijama Mešihata Islamske zajednice u Srbiji otpočela podjela stipendija jetimima. U organizaciji CHR Hajrata svakog mjeseca jetimske porodice dobijaju stipendije. Na taj način pomažemo

Čitaj dalje »