Dekan FIS-a uručio donaciju za iftare u Vakufskim kuhinjama

U ponedjeljak 01. 04. 2024. godine, dekan Fakulteta za islamske studije doc. dr. Enver Omerović i predstavnice humanitarnog sektora FIS-a posjetili su CHR Hajrat i tom prilikom uručili finansijska sredstva koja su studenti prikupili za iftare u Vakufskim kuhinjama. Direktor Hajrata Mirsad ef. Bećirović ih je primio i zahvalio im se na doprinos i aktivno učešće u ramazanskim akcijama, uz dovu Allahu da im podari svako dobro. Ovo je početak saradnje koju će Hajrat i FIS nastaviti na polju humanitarnog djelovanja i poslije ramazana.

Hajrat nastavlja podjelu humanitarnih paketa na području Sandžaka

U okviru ramazanske akcije podjele humanitarnih paketa, koordinatori i volonteri Hajrata svakodnevno obilaze muftačne porodice i dostavljaju im humanitarne pakete sa osnovnim životnim namirnicama, odjeću, obuću i druge potrepštine. Hajrat poziva muslimane da ramazanske dane iskoriste za dobročinstvo i svojim imetkom pomognu korisnike Vakufskih kuhinja i muftačne porodice. Uplate se mogu izvršiti u centrali Hajrata u Novom Pazaru, kod svih koordinatora u gradovima Sandžaka, kao i online na našem sajtu.

Podjela stipendija jetimima

Pod pokroviteljstvom Mešihata Islamske zajednice u Srbiji i CHR Hajrata danas je otpočela podjela stipendija za jetime u prostorijama CHR Hajrata. U narednim danima podjela će se nastaviti u Novom Pazaru, Tutinu, Sjenici, Prijepolju, Priboju i Novoj Varoši.
CHR Hajrat zadnjih nekoliko godina uspješno sprovodi ovaj projekat u saradnji sa HO “Er-Rizk” iz Beča, HO “Bošnjaci Frankfurta i dijaspore”, HO “Džumretan” iz Dortmunda, dzematom Lajpcig, Islamskim centrom “Gazi Isa-beg” iz Luksemburga i pojedincima iz Sandzaka i dijaspore.
Zahvaljujući ovim donacijama i sredstvima Hajrata stipendiramo mjesečno dvije stotine jetima u Sandžaku. Pored mjesečnih stipendija Hajrat stipendira veliki broj jetima i jednokratnim stipendijama u Sandžaku, Bosni i Hercegovini i regionu.
Hajrat se zahvaljuje svim donatorima uz dovu Allahu da im Allah podari svako dobro na dunjaluku i Ahiretu, te da im ovo djelo bude garant društva sa Poslanikom, sallallahu alejhi ve sellem, u Džennetu.

Hajrat uručio stipendije FIS-u

Delegacija CHR “Hajrata” koju su činili direktor Mirsad ef. Bećirović, prof. Fatima Fejzović i prof. Meliha Preljević posjetili su danas Fakultet za Islamske studije i uručili donaciju za stipendije studentima. Ovu donaciju prikupile su “Sestre iz Luksemburga”.
U ime fakulteta dočekao ih je dekan dr. Enver Omerović, kao i sekretar Zuhdija Zukorlić.
Dekan se zahvalio delegaciji Hajrata na vrijednoj donaciji i istakao da Hajrat u kontinuitetu stipendira studente ovog fakulteta, te da je svaka donacija jako vrijedna i da koristi studentima.
Saradnja ove dvije institucije će se nastaviti.
 

Direktor Hajrata posjetio dekana FIS-a

U četvrtak 12. oktobra 2023. godine direktor Centra za humanitarni rad “Hajrat” Mirsad ef. Bećirović posjetio je dekana FIS-a dr. Envera Omerovića i mubareklisao mu nedavni izbor na ovu časnu funkciju. S obzirom na to da su i ranije imali korektnu saradnju, dok je dr. Omerović vršio funkciju glavnog imama Medžlisa IZ-e Novi Pazar, danas je dogovoren nastavak dalje saradnje sa “Hajratom”, prije svega kr oz stipendiranje određenog broja studenata FIS-a, ali i kroz druge važne zajedničke projekte.