Prijem za stipendiste

Dana 25.01.2021. godine Uprava Medrese Gazi Isa-beg priredila je prijem u Velikoj sali Mešihata za učenike i učenice Medrese kojima su obezbijeđne stipendije za tekuću školsku godinu posredstvom CHR Hajrat, a u suradnji sa humanitarnim organizacijama „Bošnjaci Frankfurta i dijaspore“ iz Njemačke, „Er-Rizk“ koja djeluje u okviru IKC u Beču i džemata Goldau iz Švicarske.

Učenicima i učenicama se ispred Medrese obratio muftija hfz. Abdurrahman ef. Kujević zahvalivši se donatorima te pozvao učenike da stalno u svojim dovama spominju dobročinitelje koji imaju svijest da ulažu u najbolju investiciju, a to je obrazovanje i izgradnja ličnosti koje će pozivati na dobro a odvraćati od zla odvraćati, gdje tu svakako u prvom redu spadaju medresanti.

Direktor CHR Hajrat Mirsad ef. Bećirović poselamio je prisutne ističući da je Hajrat organizacija koja je zastupljena na svim poljima dobročinstva, a jedno od tih jeste svakako stipendiranje učenika i studenata.

„U toku ove godine obezbijedili smo 100 stipendija za studente FIS-a, učenike Medrese, Škole Kur’ana Časnog i polaznike Reude i Vildana, a sve to u saradnji sa pomenutim humanitarnim organizacijama, džematima, istaknutim pojedincima koji su svjesni kulture vjerovanja i činjenja dobrih djela. To je ono što nas i čini ljudima. Ovakva djela treba da su podstrek i poticaj i drugima koji žele da imaju sretan život i budu sačuvani od zlih događaja i situacija“ – kazao je direktor Bećirović.

Informativna služba Medrese

            

Ostale aktivnosti

Podjela stipendija jetimima

Pod pokroviteljstvom Mešihata Islamske zajednice u Srbiji i CHR Hajrata danas je otpočela podjela stipendija za jetime u prostorijama CHR Hajrata. U narednim danima podjela

Čitaj dalje »

Podijeljene stipendije jetimima

U prostorijama Mešihata Islamske zajednice u Srbiji otpočela podjela stipendija jetimima. U organizaciji CHR Hajrata svakog mjeseca jetimske porodice dobijaju stipendije. Na taj način pomažemo

Čitaj dalje »