Muftija Dudić uručio zahvalnicu Mirsad ef. Bećiroviću

Dana 20.05.2020. godine predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji muftija dr. Mevlud ef. Dudić organizirao je iftar za članove Mešihata i Kriznog štaba Islamske zajednice na kome su prisustvovali i uposlenici Škole Kur’ana Časnog.
Tom prilikom, muftija Dudić se obratio prisutnima, naglasivši da je Mešihat posredstvom Centra za humanitarni rad Hajrat u toku protekla dva krizna mjeseca paketima životnih namirnica pomogao preko 6000 ugroženih porodica na cijelom svom području, zahvalivši se imamima i ostalim uposlenicima Islamske zajednice, kao i džematlijama koji su podržali ovaj humani projekat.
Predsjednik Mešihata je uručio zahvalnicu direktoru CHR Hajrat Mirsad ef. Bećiroviću za uspješno rukovođenje i unapređenje humanitarnog rada Islamske zajednice. Mirsad-efendija se zahvalio na ovom priznanju kazavši da ono pripada svima koji su učestvovali u humanitarnim aktivnostima u toku vanrednog stanja i mjeseca Ramazana, te da će CHR Hajrat nastaviti u toku cijele godine pomagati one kojima je pomoć potrebna, uz obećanje da neće biti zaboravljeni od Islamske zajednice.

         

Ostale aktivnosti