Muftija Dudić uručio sanitetsko vozilo Domu zdravlja u Prijepolju

Predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji muftija dr. Mevlud ef. Dudić prije uručenja sanitetskog vozila za potrebe Hitne službe u Prijepolju susreo se s predsjednikom Opštine Dragoljubom Zindovićem, članom Opštinskog vijeća Prijepolje dr. Zulkefilom Sadovićem i odbornikom SPP-a u Skupštini Opštine Prijepolje Samirom Tandirom. Inače, kako kaže, na njihov prijedlog prije nekoliko mjeseci kada je razgovarano šta je neophodno gdje bi Islamska zajednica mogla pomoći predloženo da to bude Dom zdravlja u Prijepolju. Ključeve vozila kojeg je obezbijedio donator Sanel Ademović s braćom i prijateljima koji žive u Njemačkoj, direktoru Doma zdravlja uručio muftija Dudić.

 

-Čini me sretnim i ponosnim da se i ovog puta Mešihatu Islamske zajednice u Srbiji u saradnji sa Centrom za humanitarni rad Hajrat pružila prilika da damo svoj skromni doprinos i olakšamo Domu zdravlja u Prijepolju sa željom da ga u zdravlju koriste. Htjeli smo olakšati onima kojima je bolnička njega neophodna da imaju jedno vozilo na korištenje, poručio muftija dr. Mevlud ef. Dudić, predsjednik Mešihata IZ u Srbiji.

Zahvaljujem Mešihatu Islamske zajednice u Srbiji posebno dr. Dudiću, donatoru Sanelu Ademoviću, Samiru Tandiru, predsjedniku Opštine Dragoljubu Zindoviću, članu Opštinskog vijeća Sadoviću na ovoj vrijednoj donaciji za Dom zdravlja u Prijepolju. I još jednom veliko hvala, rekao je dr.Sead Porović, direktor DZ Prijepolje

 

Predsjednik Opštine zahvaljuje Mešihatu Islamske zajednice u Srbiji koja je izabrala Prijepolje za vrijednu donaciju. Vozilo inače ima sve što je neophodno za hitne slučajeve uz namjensku stazu za invalidna kolica što nije bilo ni u jednom vozilu s kojim Dom zdravlja raspolaže.

 

Opština Prijepolje i njeno rukovodstvo čine sve da pokažu da je Prijepolje grad otvorenog srca i otvorenih vrata. Mi smo radosni za sve dobronamjerne posjete i otvoreni za svaki oblik saradnje. Posebno mi je drago što je Mešihat izabrao Opštinu Prijepolje koja je višenacionalna što je potvrda kako je i mudftija Dudić i sam rekao da doniraju narodu, stanovništvu, a da se drugačije ne opredjeljuju kad je u pitanju donacija. Nadam se da će Dom zdravlja domaćinski koristiti vozilo a mi ćemo obezbijediti sredstva da se ono registruje, istakao je Dragoljub Zindović, predsjednik Opštine Prijepolje.

Slično vozilo Mešihat je prošle godine, zahvaljujući Sanelu Ademoviću, donirao i Domu zdravlja u Tutinu

Privodimo kraju još jednu akciju. Da se zahvalim Allahu dž.š. koji nam je omogućio da možemo ovo da radimo, našem uvaženom muftiji koji je uvijek tu da nas posavjetuje šta je najpreče i najbolje da uradimo, kaže Sanel Ademović, donator

Predsjednik Mešihata potom je posjetioMedžlis IZ-e Prijepolje gdje mu je domaćin bio glavni imam Aref ef. Duraković.

 

Ostale aktivnosti