Mešihat IZ-e u Srbiji i CHR “Hajrat” nastavljaju da pomažu stanovništvo Sandžaka u borbi protiv COVID-19

Mešihat Islamske zajednice u Srbiji i CHR “Hajrat” obišli su ambulantu u Lukarima i uručili pomoć koja se sastoji u osnovnim terapijama i medikamentima za obolele od COVIDA-19. Volonteri CHR “Hajrata” će dostaviti terapiju obolelima.

Donacija u vidu terapija za liječenje od covida uručena je i mještanima Suhog Dola koju mogu preuzeti kod medicinske sestre Azre Alibašić. Na ovaj način se trudimo da pomoć dođe do svake porodice kojoj je potrebna.

Također CHR “Hajrat” uplatio je novu donaciju apoteci “Ličina” kod bolnica za osnovnu tarapiju pacijentima bolesnim od covida. Pacijenti koji su u potrebi u ovoj apoteci mogu preuzeti besplatno: Hemomicin, Febricet, Brufen, Midol 100 i Vitamin C.

U proteklim danima aktivisti CHR “Hajrata” su obišli veliki broj porodica na području sandžačkih opština kojima je uručena novčana pomoć.

Donator ovih akcija bili su je džemat “Bosna-Sandžak Goldau” iz Švajcarske, IKC i HO Er-Rizk iz Beča. Zahvaljujemo se donatorima i molimo Allaha da ih nagradi najljepšom nagradom i podari im svako dobro.

CHR “Hajrat” ce nastaviti i u narednim danima da pomaže stanivništvo Sandžaka i dostavlja potrebne lijekove i sredstva.

Ostale aktivnosti