Mešihat i Hajrat podijelili stipendije jetimima 

Dana 03.01.2022. godine pod pokroviteljstvom Mešihata Islamske zajednice i CHR Hajrata u organizaciji IKC Beč i humanitarne organizacije „Er- Risk“ uručeno je 170 stipendija za jetime Sandžaka.
Na početku skupa obratio se direktor CHR Hajrat Mirsad Bećirović zahvalivši se donatorima iz Beča kao i Bošnjacima Frankfurta i dijaspore te pojedincima iz Sandžaka koji pomažu jetime. Skupu je prisustvovao i predsjednik Mešihata muftija dr. Mevlud ef. Dudić koji se također zahvalio donatorima i kazao da su jetimi naša briga i da ćemo ubuće nastaviti da pomažemo jetime Sandžaka, kao i ostale projekte koje sprovodi CHR Hajrat.
Muftija Dudić je naglasio da je Islamska zajednica majka svih muslimana i dodao da ga čini sretnim i ponosnim što kroz organe Islamske zajednice stoje na usluzi svakom muslimanu i čovjeku. „Kroz ovaj projekat humanitarnih aktivnosti iz mjeseca u mjesec radujem se i ponosim kad god sam u prilici da provedem dio vakta zajedno sa onima koji ulažu sebe za sebe, kroz podizanje ove dječice. Podizati jetime posebna je privilegija i čast.“

Ostale aktivnosti