Mešihat i Hajrat donirali vozilo za potrebe džemata u Kraljevu

U utorak 22.08.2023. godine delegacija džemata Nur iz Kraljeva predvođena imamom posjetila je Mešihat IZ-e u Srbiji i sastala se zamjenikom predsjednika Mešihata muftijom dr. Rešad ef. Plojovićem i direktorom Centra za humanitarni rad Hajrat Mirsad ef. Bećirovićem.
Sastanak je uslijedio nakon humanitarne akcije koju je Mešihat organizirao s ciljem pružanja pomoći u sanaciji štete nastale usljed nevremena i gráda koji je pogodio dijelove Kraljeva i uništio krovove. Tom prilikom, Mešihat je pomogao u kupovini crijepa i salonit tabli iznosom od 20.000 €.
Predstavnici džemata u Kraljevu su zahvalili Mešihatu i svim džematlijama koji su uzeli učešće u ovoj akciji, uz dovu Gospodaru da sve njih sačuva sličnih iskušenja.
Prilikom susreta sa predstavnicima muslimana u Kraljevu, zamjenik predsjednika Mešihata muftija Plojović je imamu džemata uručio novu donaciju Mešihata i CHR Hajrat – namjensko vozilo za potrebe džemata, koje će olakšati komunikaciju sa Zajednicom i druge poslove, kao što je prijevoz djece, bolesnih i umrlih osoba.

Ostale aktivnosti