Iz štampe izašao 301. broj mjesečnog lista Glas islama

GLAS ISLAMA 301.

Iz štampe izašao 301. broj mjesečnog lista „Glas islama“. U okviru novog broja imaćete prilike upoznati dosta novih naslova, od kojih ključni – “Rezolucija o bosanskome jeziku” koja je usvojena 26.10.2019. godine na sjednici Skupštine Bošnjačke akademije nauka i umjetnosti, a nastala razmatrajući intenziviranje pokušaja osporavanja bosanskoga jezika i ugrožavanja prava Bošnjaka na određenim dijelovima domovinskog prostora.

Kao glavno viđenje broja izabran je naslov: “Bauk fašizma nad Evropom”, kao posljedica reakcije na dodjelu Nobelove nagrade za književnost Peteru Handkeu. Iz pera naših autora izdvajamo još i naslove: “Čuvajmo se opasnosti i poroka današnjice”, autora doc. dr. Mersade Nurudine Agović, “Muhammed s.a.w.s. kao najbolji pedagog”, autora doc. dr. Amele Muratović, te naslov “Iskrena hedija za svakog bolesnog”, autora Džemila Destanovića.

Iz rubrike “Pitanja i odgovori” ovoga puta zastupljena je tema “Osporavanje mevluda”, a na koju je pisao autor dr. Rešad-ef. Plojović.

Imaćete prilike čitati i o tome kako je Centar za humanitarni rad Hajrat uselio još jednu porodicu, ovoga puta porodicu Suljović iz okoline Priboja, te o tome kako je na izborima za reisu-l-ulemu pobijedila Islamska zajednica.
Predstavljena je i rubrika posvećena obilježavanju Dana Sandžaka u Sandžaku i izvan njega, podsjetnik na stravičan zločin u Sjeverinu, kao i viđenje na temu: “Posljedice zemljotresa”, autora mr. Asmira-ef. Crnovršanina.

Prodaja će se vršiti u džamijama Mešihata IZ-e u Srbiji, knjižarama El-Kelimeh i trafikama M Store u Novom Pazaru.

Nabavite i vi primjerak novog broja „Glasa islama“ po cijeni od 100 dinara.

SANA – Hamza Škrijelj

FOTO: SANA

Ostale aktivnosti