Islamska zajednica uručila bajramske hedije sandžačkim jetimima

Mešihat IZ-e u Srbiji i CHR Hajrat danas su uručili novčane hedije, poklon vaučere za dječiju garderobu, pakete pomoći namirnicama i bajramske paketiče jetimima Sandžaka.

Kao što je poznato, u saradnji sa IKC u Beču i HO Er-Rizk iz spomenute evropske metropole već više od dvije godine jetimima se uručuju ovakvi vidovi pomoći. Vrijednost ove donacije je oko 10.000 eura, a naši Bošnjaci koji žive i rade u dijaspori još jednom su pokazali svoju veličinu i otvorenost svojih srca, te pomogli onima kojima je pomoć, posebno u ovim teškim danima za Sandžak, izuzetno potrebna. Direktor CHR Hajrat Mirsad ef. Bećirović zahvalio se donatorima, a porodicama onih koji su usljed pandemija Covida 19 preselili na Bolji svijet uputio riječi podrške.

“Mešihat IZ-e u Srbiji, CHR Hajrat već više od dvije godine pomažu jetimima u Sandžaku, u svim gradovima, ovdje u Novom Pazaru, Tutinu, Sjenici, Prijepolju, Priboju i Novoj Varoši, kao i Brodarevu. Nažalost, kao što znate pogodila nas je ova pandemija, a naročito Novi Pazar, Tutin i Sjenicu. Svakodnevno smo bili na terenu i pomagali našim ljudima, pacijentima, porodicama, bolnicama, a danas smo u prilici da uručimo bajramske paketiće, pakete sa namirnicama i novčana sredstva ukupne vrijednosti od oko 10.000 eura IKC iz Beča i HO Er-Rizk koji već pune dvije godine pomažu jetime Sandžaka. Koristim ovu priliku da im se zahvalim, molim Boga dragog da im podari svako dobro, da ovim porodicama olakša koje su ostale bez roditelja. Neka je Bajram mubarek olsun, iako u ovim teškim okolnostima dočekujemo ovaj kurbanski bajram. Molim uzvišenog Allaha, prije svega, one koji su bolesni da im podari zdravlje, a oni koji su otišli sa ovoga dunjaluka, mi vjerujemo da je sve ovo rastanak kratki sa ovoga svijeta na bolji, da im Allah podari Dženet, ako Bog da, porodicama sabur, te da nagradi sve naše donatore koji pomažu narod Sandžaka u ovim teškim danima”, kazao je Mirsad ef. Bećirović.

Ova donacija, ističu oni koji su je danas na platou Mešihata preuzeli, došla je u pravi čas, obzirom da nam se bliži Kurban bajram. Ovom donacijom pomoglo se 105 porodica.

 

Ostale aktivnosti