Islamska zajednica uručila ambulantno vozilo Hitnoj službi u Novom Pazaru

Džemat BKZ Sandžak Landskrona iz Švedske posredstvom Mešihata IZ-e i CHR Hajrat donirali su savremeno ambulantno vozilo i vrijednu medicinsku opremu odjeljenju Hitne pomoći u Novom Pazaru. Ključeve ambulantnog vozila direktoru Doma zdravlja Novi Pazar dr. Ervinu Ćoroviću uručio je muftija sandžački hfz. Abdurrahman ef. Kujević, istakavši da je dijaspora u ovoj, za Sandžak teškoj situaciji, dijaspora pokazala da je na visini zadatka i u prvom redu humanosti.

Direktor Doma zdravlja dr. Ervin Ćorović zahvalio se humanim ljudima iz Švedske, navodeći da je ovo jako vrijedna donacija. Upućena zahvalnost Islamskoj zajednici, ali i CHR Hajrat što su 24 sata na usluzi našem narodu.

Direktor CHR Hajrat Mirsad ef. Bećirović poručio da su naši ljekari istiniski heroji, te da, najmanje što se može uraditi jeste da se njima olakša rad.

Džemat BKZ Sandžak Landskrona iz Švedske pored vozila donirao je i aspirator za izvlačenje tečnosti iz disajnih puteva, invalidska kolica, 10 zaštitnih maski kn 95, pakovanje hirurških maskih (50 komada), 5 pakovanja rukavica (500 komada), 5 antibakterijskih tečnih sapuna od pola litra , medicinski krevet, hiruršku lampu, pakovanje kesica za dječiji urin, pakovanja špriceva (100 komada), 6 rolni papira za krevet za pacijente. Drugo vozilo biće donirano sutra bolnci u Priboju.

Ostale aktivnosti

Podjela stipendija jetimima

Pod pokroviteljstvom Mešihata Islamske zajednice u Srbiji i CHR Hajrata danas je otpočela podjela stipendija za jetime u prostorijama CHR Hajrata. U narednim danima podjela

Čitaj dalje »

Podijeljene stipendije jetimima

U prostorijama Mešihata Islamske zajednice u Srbiji otpočela podjela stipendija jetimima. U organizaciji CHR Hajrata svakog mjeseca jetimske porodice dobijaju stipendije. Na taj način pomažemo

Čitaj dalje »