Hajrat uspješno završio izgradnju 132. kuće

CHR Hajrat je danas uselio u novu kuću porodicu Delić. Samohrana majka Azemina je sa svoje četvoro djece godinama bila podstanar. Danas smo uz tekbire i salavate podijelili radost sa ovom porodicom koja u lijepim uslovima počinje jednu novu etapu života. Medina, Bajram, Murat i Muhedin su dobili svoje sobe i priliku da u novim uslovima budu srećna djeca i uspješni đaci.

Ovom svečanom trenutku prisustvovali su direktor CHR Hajrata Mirsad ef. Bećirović, koordinatorica Ženske mreže Meliha Preljević, predsjednik Medžlisa Novog Pazara Enes ef. Ibrović, imam Irfan ef. Delić i Almir ef. Hajrović.
Direktor Mirsad ef. Bećirović je istakao da je sretan što je Hajrat zajedno sa svojim donatorima uspio da izgradi 132 kuće.
Zahvaljujemo se svim donatorima i dovimo Allahu da im podari svako dobro na oba svijeta.

Ostale aktivnosti

Podjela stipendija jetimima

Pod pokroviteljstvom Mešihata Islamske zajednice u Srbiji i CHR Hajrata danas je otpočela podjela stipendija za jetime u prostorijama CHR Hajrata. U narednim danima podjela

Čitaj dalje »

Podijeljene stipendije jetimima

U prostorijama Mešihata Islamske zajednice u Srbiji otpočela podjela stipendija jetimima. U organizaciji CHR Hajrata svakog mjeseca jetimske porodice dobijaju stipendije. Na taj način pomažemo

Čitaj dalje »