Hajrat ukrovio kuću samohrane majke, radove obišao predsjednik Mešihata IZ u Srbiji

Lijepo vrijeme poslužilo je za ukrovljavanje kuće Milhate Ademović koja je još jedna u nizu velikih poduhvata Centra za humanitarni rad Hajrat. Radove obišao i predsjednik Mešihata IZ u Srbiji.

Ja ne bih mogao obići ono što oni rade danima, mjesecima i godinama. Zahvalan sam Stvoritelju koji mi je omogućio da dam skroman doprinos makar i ovom posjetom i uvjerim se da ovo što se čini zaista je prava stvar i ovo i sve ostalo što se radi u organizaciji CHR Hajrat. S ovim činom mi ćemo obradovati još jednu porodicu i naša misija i zadaća su da činimo dobra djela. Ovoga puta srce mi je puno kada vidim domaćina i majku koja je i radosna i sretna, ističe predsjednik mešihata IZ u Srbiji muftija dr. Mevlud ef. Dudić.

Za majku Milhati velika sreća što je muftija došao posjetiti je.

Milo mi je što su došli muftija Dudić i direktor koji dolazi stalno. Još veća mi je radost što je muftija došao mene da obiđe.  Sve to da volju za život. Vidiš imaš nekog ko dolazi, obiđe, vidi. Nemam roditelja, domaćina kuće. Obratimo se njima za svaku pomoć, oni došu, obiđu, naprave kuću, daju savjet, uvijek su tu, kaže Milhata.

 

Posjeta muftije Dudića dala je danas poseban pečat.

 

Meni je čast da nam uveliča ovo naše veselje gdje ukrovljavamo kuću za porodicu samohrane majke Milhate. Radimo crijep i presretan sam zbog toga. Nabavili smo prozore, potom idu unutrašnji radovi. Ovo je osma kuća koju pravimo u ovoj godini. Prije neki dan završili smo malterisanje jednoj porodici. Za dva do tri dana trebamo početi u Tutinu kuću. Imamo poziva u Brodarevu, Prijepolju, Priboju. Nastojat ćemo odazvati se kao i svima dosad. Koristim ovu priliku da se zahvalim svim donatorima kako iz dijaspore tako i iz Sandžaka. Molim Boga da ih nagradi u Mubarek mjesecu, uveća nafaku, sačuva njih i njihove porodice i podari svako dobro, kaže direktor CHR Hajrat Mirsad ef. Bećirović

Vjeruje i da će kuća majke Milhate Ademović biti ubrzo završena

Ostale aktivnosti