HAJRAT POMOĆ ERMINI JUKIĆ

Hajrat je već mnogo puta pomagao samohranoj majci Ermini iz Sjenice s dvoje djece. I opet se odazvao, bez obzira na nevrijeme.  Sad su cijevi popucale, vode nema, a sin će iz bolnice u Beogradu svojoj kući, u haldno bez osnovnih uvjeta za život.

Nastavlja se muka samohrane majke Ermine koja po podstanarskim sobama živi s dvoje djece. Hajrat ovu ženu nikad ne zaobiđe kad god dođu u Sjenicu. Danas težak dan za sve. Iako ne prestaje padati kod Ermine se moralo otići. Cijevi su joj sad popucale, pa ova žena nema ni vode. Žive u dvije sobe, jedna potpuno neupotrebljiva kako je došlo do havarije. Toliko je hladno da para izlazi iz usta.

Ponijeli joj namirnice, osnovno da se nađe. I što kaže, tako je to kad se nema svoje već se živi po tuđim kućama.

 

Uz sve to sin, učenik osmog razreda, srčani je bolesnik. Treba i za njegovo liječenje. Majka ga za koji dan očekuje kuće iz bolnice u Beogradu gdje je već dvadesetak dana. A u šta da uđe- u hladno, bez vode.

Sama pomisao da ima neko ko brine i vodi računa, ovoj ženi umnogome olakšava.

Živi s jednom grijalicom koja samo troši struju a da zagrije nemoguće jer su prozori stari.

Priča o Ermini se nastavlja. Teško da, čini se, svaki put samo je još teže. Previše za jednu ženu, samu na čijim je plećima sve. Pomagali smo joj zajedno. Učinimo to opet, pogotovo kad će dječak iz bolnice kući. Obradujmo ga s toplom sobom, da može i da se umije i legne i odmori. A i ova hrabra majka, zaslužila je.

 

Ostale aktivnosti