HAJRAT PODIJELIO POMOĆ IZ NEW YORKA U ROŽAJAMA

U velikoj humanitarnoj akciji koju sprovodi centar za humanitarni rad Hajrat od donacija koje je sakupio i uplatio Islamski Kulturni Centar Plav Gusinje iz New Yorka aktivisti “Hajrata” su u petak 17. 04. 2020. sproveli akciju koja se odnosila na opštinu Rožaje.

Akcija je započeta tako što su se aktivisti Hajrata sastali sa predsjednikom opštine Rožaje gospodinom Rahmanom Husovićem sa kojim su razgovarali o aktualnoj socijalnoj situaciji u Rožajama te su tom prilikom uplatili donaciju koju je odredio odbor IKC Plav Gusinje u vrijednosti od 2000$ (1825€).

Nakon toga je pripremljeno i podijeljeno 100 porodičnih paketa sa svim potrebnim namirnicama najugroženijim porodicama.
Valja napomenuti da je Crveni Krst obogatio pakete “Hajrata” svojim doprinosom tako što je uz ovaj vrlo bogati paket dodao i po džak brašna (25 kg) za svaku porodicu.

Aktivisti kao i korisnici CHR HAJRAT se zahvaljuju donatorima na ovoj značajnoj podršci našem narodu u kriznom momentu koju je izazvala pojava pandemije Covid19 u nadi da ćemo iz svega ovoga izaći jači i bolji.

SANA

Ostale aktivnosti

Podjela stipendija jetimima

Pod pokroviteljstvom Mešihata Islamske zajednice u Srbiji i CHR Hajrata danas je otpočela podjela stipendija za jetime u prostorijama CHR Hajrata. U narednim danima podjela

Čitaj dalje »

Podijeljene stipendije jetimima

U prostorijama Mešihata Islamske zajednice u Srbiji otpočela podjela stipendija jetimima. U organizaciji CHR Hajrata svakog mjeseca jetimske porodice dobijaju stipendije. Na taj način pomažemo

Čitaj dalje »