Hajrat počeo sa izgradnjom kuće još jednoj samohranoj majci

Samo tri dana nakon useljenja Fadile Muratović u kuću u selu Krće, pa prije toga Amele Malagić u Brodarevu, pa akcije u Trijebinju, Hajrat i dobri ljudi pomažu Hedi Memić u Sjenici. Samohrana majka čitav život kao podstanar. Za bolesnog sina i sebe pokušala napraviti kuću. Počela i dalje više nije mogla. Pozvala Hajrat!

Već više od tri godine u trošnoj kući s bolesnim sinom živi majka Heda Memić. I to je samo jedna od podstanaraskih soba koju su promijenili. Primanja nema, a majka, kao i svaka, od neke sitne ušteđevine mukom stečene, pokušala početi kuću. Da nastavi više nije imala novaca. Hajrat pritekao u pomoć. Nabavio blokove.

A gradnju počela sama, prije dva mjeseca. Urađen podrum, postavljena boden deka.

A može, kažemo, ako Bog da. Nakon useljenja majke Fadile Muratović u Krću, Amele Malagić u Brodarevu, porodice Baltić i Trijebinju organizirano s dobrim ljudima uspjet će se i za majku Hedu Memić prije ledene pešterske zime.

Ostale aktivnosti

Podjela stipendija jetimima

Pod pokroviteljstvom Mešihata Islamske zajednice u Srbiji i CHR Hajrata danas je otpočela podjela stipendija za jetime u prostorijama CHR Hajrata. U narednim danima podjela

Čitaj dalje »

Podijeljene stipendije jetimima

U prostorijama Mešihata Islamske zajednice u Srbiji otpočela podjela stipendija jetimima. U organizaciji CHR Hajrata svakog mjeseca jetimske porodice dobijaju stipendije. Na taj način pomažemo

Čitaj dalje »