Delegacija CHR Hajrata prisustvovala podjeli iftara u Prijepolju

Nakon Sjenice i Novog Pazara, iftar i sehur podjeljen je i korisnicima Vakufske kuhinje u Prijepolju. Pored iftara i sehura, korisnicima su uručeni bogati paketi namirnica, kako bi još dodatno mogli obogatiti svoju iftarsku trpezu.

„Korisnici Vakufske kuhinje došli su da uzmu iftar i sehur. Pored toga pripremili smo i humanitarne pakete za porodice koje nisu u mogućnosti da pripreme trpezu za iftar i sehur. Ovu priliku koristim da se zahvalim donatorima iz dijaspore i Sandžaka, đumretanima humanitarne organizacije u Dortmundu, kao i Bošnjacima Frankfurta i mnogim drugi. Ovo je mjesec Ramazan blagodati, mjesec sadake. Ovo nam je centralna kuhinja ovdje u Prijepolju gdje se hrana kuha, a nakon toga hrana i namirnice se odvozi do Nove Varoši, Priboja i Brodareva “, riječi su direktora CHR Hajrat Mirsad ef. Bećirovića.

Punih 15 godina Vakufske kuhinje rade tokom cijele godine.

„Lahko je održavati mjesec, godinu, dvije, ali punih 15 godina, zaista, nije lahko. Molim Boga dragog da nagradi sve naše donatore. Oni koji se nisu uključili u ovu hairli akciju, pozivam da se uključe kako bi ovaj mubarek mjesec proveli onako kako će Allah dragi biti zadovoljan“, poručio je ef. Bećirović.

Koordinator Centra za humanitarni rad Hajrat u Prijepolju Alen Duraković kazao da je mjesec Ramazan mjesec dobrih djela, a svi oni koji žele da udijele pomoć mogu to uraditi dolaskom u Vakufsku kuhinju.

„Radno vrijeme Vakufskih kuhinja u Sandžaku je izmijenjeno za vrijeme Ramazana. Svi koji žele mogu se uključiti dolaskom ovdje u kuhinju ili putem zvanične stranice Hajrata. Tu mogu dobiti informacije o dosadašnjim aktivnostima, a mi smo dostupni 24 sata. Iskoristiću priliku da pozovem ljude da pomognu aktivnosti Vakufske kuhinje ovdje u Prijepolju i kuhinja u Sandžaku“, naglasio je Duraković.

Hrana koju dobijamo iz Vakufske kuhinje Prijepolje nam u mnogome olakšava, jer ne brinemo hoćemo li imati iftar i sehur za naše porodice, kaže jedna od korisnica kuhinje.

„Ovo mi mnogo znači. Ja sam korisnica ove Vakufske kuhinje duži niz godin Djecu sam odgajila uz pomoć ove kuhinje“, kazala je naša sagovornica.

Pozvali su sve vjernike da se odazovu pozivu i postanu dio velikog haira, posebno u mjesecu Ramazanu, mjesecu humanosti, kada se svako dobro djelo višestruko nagrađuje.

Ostale aktivnosti