Čitajte online novi broj „Glasa islama“

Iz štampe izašao 303. broj mjesečnog lista „Glas islama“ koji je uslijed vanredne situacije i nemogućnosti distribucije odmah dostupan i u digitalnom formatu na linku: http://www.glas-islama.com/pdf/2020/303.pdf

Tema broja je predstojeći mjesec Ramazan, pa je uvod pripao ramazanskoj poruci vjernicima, predsjednika Mešihata Islamske zajednice u Srbiji, muftije dr. Mevlud ef. Dudića. Čitaoci će imati priliku i da se upoznaju da ključnim dijelovima iz prve tri besjede akademika Muamera Zukorlića. Zapaženo mjesto pripalo je i autorskim tekstovima dr. Almira Pramenkovića: “Doprinos vakufa očuvanju vjerskog identiteta Bošnjaka” kao i analizi Dženisa Šaćirovića: “Uloga Mešihata u poimanju interkulturalnosti, suživota i izgradnji mira”. Poseban dio posvijećen je razgovoru sa dr. Alenom Kalajdžijom na temu “Šta nam znači bosanski jezik”.

Iz pera naših autora izdvajamo još i naslove: “Da li je vrijeme za implementaciju principa halal ekonomije”, autora autora doc. dr. Aldina Dugonjića i  “Islamska zajednica kao Nuhova lađa”, autora doc. dr. Mersade Agović.

Iz rubrike “Pitanja i odgovori” ovoga puta zastupljena je tema “Zatvaranje džamija i otkazivanje džume”, a na koju je pisao autor dr. Rešad-ef. Plojović.

Imaćete prilike čitati i o tome kako je Centar za humanitarni rad Hajrat pomogao muftačne porodice iz Sandžaka i šire u uslovima vanrednog stanja.

Uz novi broja „Glasa islama“ dostupna je i vaktija sa namaskim vremenima i vremenom sehura i iftara.

Oni koji žele svoj primjerak mogu kupiti u redakciji Glas islama i knjižari El-kelimeh.

SANA

 

Ostale aktivnosti