CHR Hajrat završio ploču za kuću porodici Delić

Najbolji među vjernicima su oni koji su na usluzi drugim ljudima. Ekipa CHR Hajrat u pretposljednjem danu ramazana završila je ploču za porodicu Delić, samohranu majku Azeminu koja ima četvoro djece. Prije samo par dana započeti su radovi, a ploča je već danas gotova. Naša TV ekipa obišla je radove i, zaista, sreća i zadovoljstvo na licima članova porodice Delić najljepša su slika koju nosimo sa sobom. Uz pregršt emocija Azemina Delić zahvalila se Mešihatu IZ-e u Srbiji, Centru za humanitarni rad Hajrat, kao i svim humanim ljudima što će riješiti njihov najveći problem. Tri dječaka i djevojčica uskoro će dobiti svoj krov nad glavom.

“Evo, hvala Allahu, boden deka je postavljena i završava se ploča. Ja želim samo da se zahvalim Mešihatu IZ-e, direktoru Hajrata Mirsad efendiji, kao i svim ljudima koji su pomogli u ime Allaha. Ovom prilikom želim da vam čestitam predstojeće mubarek dane uz dovu da vas Allah sačuva i podari vam svako dobro”, kaže samohrana majka Azemina Delić.

Direktor CHR Hajrata Mirsad ef. Bećirović ponosan što ustanova na čijem je čelu na najljepši način ispraća posljednje dane mubarek ramazana, vraćajući osmjeh na licima muftačnih. Ovom prilikom od srca se zahvalio svim humanim ljudima koji pomažu ovu i ostale akcije Hajrata.

“Ja se i danas nalazim kod porodice Delić, samohrana majka je tu koja je sa četvoro djece. Prije tri dana smo joj započeli temelj, a evo danas se, hvala Allahu, radi boden deka. Već je predzadnji dan mubarek ramazana, a ja molim Allaha dragog da nagradi sve naše donatore koji su se odazvali ovom našem pozivu. Danas će ova boden deka biti završena, a nakon bajrama planiramo dalje radove, tj. zidanje, ostali dijelovi i ukrovljenje. Koristim ovu priliku da pozovem sve one koji su u prilici da doniraju blokove i ostali materijal. Kao što znate i ranije sam rekao da je porodica pod kirijom i da živi sa četvoro djece, samohrana je majka, zato je potrebno što više da se ljudi uključi kako bismo što prije završili ovu hairli akciju. Mi smo jučer uselili jednu porodicu u Novom Pazaru, prije heftu dana u Sjenici, a u Prijepolju uvelike radimo jednu kuću. Zaista, ova sredstva koja se uplaćuju u Bejtu-l-mal i koja idu preko IZ-e, pomažu se izgradnje kuća i Vakufske kuhinje. Jučer smo imali podjelu stipendija jetimima, čak njih 130 u sandžaku, zatim bolesnim osobama i sve ono što Hajrat radi upravo radi iz tih sredstava donacija i donacija Bejtu-l-mala. Molim Boga dragog da nagradi sve one ljude koje darivaju sredstva Hajratu i IZ-i, da im dragi Allah ukabuli i podari svako dobro”, kazao je Mirsad ef. Bećirović.

Imam džemata Pobrđe Hilmo ef. Ljajić prisustvovao je današnjem završetku ploče za porodicu Delić. Nema boljeg djela, kaže on, od onog kojim se obraduje siroče. Ovom prilikom pozvao sve ljude iz našeg grada, Sandžaka i dijaspore da ugrade sebe i svoje porodice u ovo trajno dobro djelo.

“CHR Hajrat u saradnji sa našim džematom Pobrđe krenuo je, hvala Allahu, da napravi kuću ovoj samohranoj majci. To je veoma divan gest i veoma dobro djelo koje se može učiniti u ovom mubarek mjesecu. Ja bih samo iskoristio priliku da pozovem svoj džemat okolne džemate, naše ljude, sve dobre ljude u Novom Pazaru, u dijaspori, da se odazovu ovoj akciji koju je organizirao CHR Hajrat, jer je veoma lijepo djelo i čovjke se lijepo osjeća kada vidi nasmijana lica, kada vidi samohranu majku sa svojom djecom kako ima krov nad glavom. Mi znamo da po islamu i hadisu čovjek ne smije zanoćiti sit, a njegov komšija gladan. E ovo je prilika da se još više osevapimo i da se uključimo onoliko koliko možemo u ovoj hairli akciji”, ističe Hilmo ef. Ljajić.

Naše je zaista samo ono što od srca u ime dragog Boga damo. Zato, požurimo da učinimo dobro djelo i budemo bar jednim dijelom sebeb nečijeg osmjeha. Naći ćemo, zasigurno, svoje dobro djelo onda kada nam bude najpotrebnije.

Ostale aktivnosti