CHR Hajrat – Završeno malterisanje kuće porodici Gašanin

Centar za humanitarni rad „Hajrat“ ni u ovom vanrednom stanje ne odmara već još intenzivnije radi i pomaže onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Prije nedjelju dana kada smo obilazili ovu kuću radovi su bili u toku a već sada se privode kraju. Sigurno je da će se na ovaj način porodici Gašanin mnogo olakšati.

„Mi smo prošle hefte počeli malterisanje i evo hvala Allahu danas se završava, za dva dana je dogovoreno da se radi košuljica, to iziskuje više vremena, treba da se suši sve ovo otprilike jedno mjesec dana. Ja se nadam da ćemo poslije Bajrama useliti ovu porodicu, mi smo ovu kuću započeli negdje prošle godine u oktobru mjesecu i evo hvala Allahu dž.š. ukrovljena je, završeni je dosta ovih unutrašnjih radova, ostala su još unutrašnja vrata, laminat i još neke sitnice, kao i što smo do sada radili ja se nadam da ćemo uz Božiju pomoć i pomoć dobrih ljudi a ovo j mubarek mjesec Ramazan gdje jednostavno treba svi da uzmemo malo više učešća kako bi pomogli, kako bismo se osevapili jer nije isto pomoći u mjesecu Ramazanu onaj novac koji se da kako Poslanik kaže, nagrada je deset puta do 700 puta veća u mjesecu Ramazanu. Naše aktivnosti se svode u toku cijele godine ne samo periodušno da podijelimo neke pakete pa da prođe pola godine, međutim u toku cijele godine mi svakodnevno radimo, ovo je jedna porodica gdje su sva tri člana bolesna, trenutno su pod kirijom tako da ova kuća će im puno značiti. Želim da se zahvalim svim donatorima koji su do sada uzeli učešće u ovoj akciji kao i u mnogim drugim akcijama.“, istakao Mirsad ef. Bećirović.

Svi koji žele učestvovati u humanitarnim akcijama mogu se javiti na broj telefona: 0638264567

SANA – Adaleta Sejdović – Hamzić / FOTO – SANA 

Ostale aktivnosti