CHR Hajrat – Zaklan kurban za početak radova na kući Fuada Beganovića iz Priboja

Do Ramazana Hajrat I dobri ljudi žele useliti Fuada Beganovića I njegovu staru nanu u novu kuću. Svi se skupili u dvorištu da pomognu dobrom, vrijednom momku koji o svojoj nani toliko brine da je za primjer svima. Posebno je bilo na postavljanju kamena temeljca.

Za kamen temeljac I da sve bude po hairu zaklan kurban I proučena dova.

Hajrat Fuada I nanu posjetio u oktobru gdje su živjeli u staroj kući u Priboju, bez osnovnih uvjeta, prije svega kupatila. Nakon pet mjeseci počeli radovi. Nakon što je srušena stara kuća, za samo nekoliko dana u Fudinom dvorištu temelj, željezo, beton

I kako naglašava glavni imam, u akciju se odazvali i komšije pravoslavci, čitav grad sretan i zadovoljan što se Hajrat kao institucija , sandžačka dijaspora, svi zajedno odlučili na ovakav korak.

Poštuju komšije vrijednog, mladog Fuada koji se bori koliko može da osigura osnovno za sebe i nanu. Zato i priskočili da pomognu kako bi akcija bila što prije završena.

I puno dvorište u Priboju dobrih ljudi. Srećom, I dan duži pa se može još više raditi. Do Ramazana da Fudo I nana uđu u svoj dom.

SANA

 

 

 

Ostale aktivnosti