CHR Hajrat – Temelji za kuću Fuada i stare nane u Priboju

I došlo vrijeme da Fuad Beganović i njegova stara nana u Priboju dobiju novu kuću s kupatilom i svim što je neophodno za pristojan život. Hajrat ih posjetio u oktobru. Od tada krenule pripreme, sad krenuli radovi.

Fuad s nanom živio u staroj kući u Priboju, bez osnovnih uvjeta, prije svega kupatila. Fudo radio gdje god je mogao, da bi osigurao najosnovije. Kažu, dobar džematlija koji je itekako zaslužio da mu se pomogne. I evo, nakon pet mjeseci počelo se s temeljom.

“Pod broj jedan da se zahvalim Mirsadu Bećiroviću koji je sve ovo organizirao, nazvao Haruna, harunu da se zahvalim koji se čitav daje u ovom projektu, zajednici sandžačke dijaspore u Holandiji, svim dobrim ljudima iz cijelog svijeta, lokalnom stanovništvu, Bošnjacima i pravoslavcima, svi dolaze da pitaju šta god treba tu su.” kaže Fuad Beganović.

I svi zajedno krenuli u akciju uz svesrdnu podršku Hajrata.

“Srušili smo onu staru kući, ako Bog da ide temelj i nastavit ćemo s radovima. Mi smo to s glavnim imamom, Medžlisom IZ Priboj, koji su za primjer ostalima kako treba pomoći ljudima, izaći u susret, briga za svoje džematlije i ovdje sam s glavnim imamom da započnemo rad.” kaže direktor Mirsad ef. Bećirović.

I niko ne krije sreću što je došao i taj dan da počne ostvarenje Fuadovog sna. Da pomognu, došle sve komšije , bez obzira na vjeru, a kao što riječi trebaju da prate djela, među njima i glavni imam.

“Želim da istaknem da kad sam sazvao mobu  danas da rušimo stari postojeći objekat gdje bilo potrebno desetak ljudi  odazvalo se više od 30 i stalno je bilo telefonskih poziva da li treba još. Želim da istaknem da su se i komšije pravoslavci odazvali odnosno da je čitav grad sretan i zadovoljan što se Hajrat kao institucija , a i naša sandžačka dijaspora  i mi koji smo ovdje odlučili na jedan ovakav korak.” ističe Harun ef. Eminagić gl. imam Medžlisa IZ Priboj.

I kreće tako još jedna akcija Hajrat i svih dobrih ljudi. Za Fudu, staru nanu, bolji život

 

Ostale aktivnosti