CHR Hajrat – Pri kraju radovi na kući dvije sestre Sajitović iz Duge Poljane

Dobre vijesti iz Duge Poljane. Još malo pa će i sestre Sajitović u konačno svoju novu, sređenu kuću. Daleko su od puta, i od ljudi, ali prijatelji su im blizu. I pomažu.

Dvije sestre hrabrog srca, Umihana i Hasima još malo pa posve sretne. Bliži se završetak radova u njihovoj maloj kućici u Dugoj Poljani za koju su Hajrat i Tešrif ef. Šačić s dobrim ljudima sad napravili i kupatilo, i sobu i kuhinju. Postavljen  priključak za vodu, novi prozori, laminat, stigli i kauči.

I hoće, ako Bog da. Predugo je trajala njihova patnja i borba. Allah dž. Š. dao snagu pa izdržale sve, i surovu prešterske zime preiživjele. A Allah dž.š. strpljivima najavio tri radosne vijesti: da će im oprostiti, da će im se smilovati i da će ih uputiti. Za sabur -velika nagrada.

Ostale aktivnosti

Podjela stipendija jetimima

Pod pokroviteljstvom Mešihata Islamske zajednice u Srbiji i CHR Hajrata danas je otpočela podjela stipendija za jetime u prostorijama CHR Hajrata. U narednim danima podjela

Čitaj dalje »

Podijeljene stipendije jetimima

U prostorijama Mešihata Islamske zajednice u Srbiji otpočela podjela stipendija jetimima. U organizaciji CHR Hajrata svakog mjeseca jetimske porodice dobijaju stipendije. Na taj način pomažemo

Čitaj dalje »