CHR Hajrat – Pomoć za Zekiju Čamdžić iz Kaknja

Kad je neko u nevolji daljina za CHR “Hajrat” nije bitna. Akcija u Kaknju za majku s trogodišnjom kćerkom. Bile i bez ogrijeva, i šporeta i namirnica.

CHR “Hajrat” pomaže i u Bosni i Hercegovini. Majka Zekija iz Kaknja živi s trogodišnjom kćerkom Iman. A put dug i nimalo jednostavan jer su tih dana bile izuzetno niske temperature. Odmah po dolasku, prvo po majku pa u nabavku.

Zekija bez ikakvih je primanja a još se liječi od karcinoma. Smrzavale se jer ništa nisu imale. Obratila se za pomoć Centru za humanitarni rad jer nije imala kome, a ni  slutila nije da će s ljudima iz Hajrata stići svaki hajr.

A žive u improviziranoj sobi, podstanarskoj. Prilagođen prostor kojeg je nemoguće zagrijati. Kako i sama kaže, mnogo je onih koji pomoć trebaju i u Sandžaku, mada Hajrat ne gleda na to gdje se ko nalazi već pomaže tamo gdje treba.

Još jedna akcija uspješno završena. Zekija i mala Iman ostale zbrinute. Baš kao što i stoji: spasiti život jednog jedinog čovjeka, od bijede, gladi, žeđi, neimaštine, bolesti isto je kao spasiti život svih ljudi. Ni Kakanja za tim hajrata bez obzir na hladnoću i poledicu nije bio daleko, kao ni bilo koji drugi grad, selo, mjesta gdje drugom treba pomoći.

Ostale aktivnosti