CHR Hajrat – pomoć za Azru Elesković iz K. Mitrovice

Hajrat u Kosovskoj Mitrovici. Ponovo u akciji pomoći mladoj Azri Elesković. Nekada je ona drugima bila pri ruci, a sad ona ne može bez nas.

Hajrat ponovo obilazi tridesetosmogodišnju Azru. Do desetog juna ona je pomagala i to, na posebnom odjelu, kao pedijatrijska sestra. Sad je ona kao beba kojoj treba pomoć. Sve je, prije dvije godine počelo iznenada, misleći da je virus obavila sve pretrage. Na kraju dijagnoza Karcinom debelog crijeva s metastazama na jetri. Liječenje nastavila u Turskoj, mada treba mnogo novaca, terapije se, između ostalog, stalno i mijenjaju prilagođavajući bolesti.

Svakog ponedjeljka ili utorka, u zavisnosti kako se osjeća, putuje u Skoplje na hemoterapije. Organizam ionako iscrpljen- mučnine, bolovi, malaksalost, nesvjestica, a treba istog dana nazad kući.

Hajrat u Azrinoj kući, da pomogne i olakša ovoj napaćenoj djevojci i njenoj obitelji.

I sad mi kao humani ljudi trebamo biti podrška Azri da, koliko je moguće, što lakše preprodi teške periode i da ne brine s kojim parama će na Kliniku u Tursku, kako će do Skoplja ne hemoterapije, kako osigurati lijekove.

I kad bi svako dobro čuo Azru koliko i ovako bolesna ima volje i želi živjeti, pa pomogao, kako kaže, i pomalo, za nju bi to bio veliki uspjeh. O mladoj ženi, njenoj borbi, želji, volji, majci koja gleda a ne može pomoći, Hajratu koji je i uz bolesne na svaki poziv, u četvrtak od 20 sati.

Ostale aktivnosti