CHR Hajrat – Pomoć iz Frankfurta za Porodicu Čuturić iz Prijepolja

Hajrat obišao Belmu Čuturić s troje djece u Prijepolju. Dok čekaju proljeće za nastavak radova na izgradnji njihove kuće u Velikoj župi, ove ljude Hajrat ne zaboravlja kao ni džematlije iz Frankfurta. Potvrda da se sa ledenim danima nije stalo s radovima već se samo još jače zbijaju redovi da bi se akcija pomoći privela što prije kraju.

Na kući Belme Čuturić za koju su zemljište kupile džematlije iz Frankfurta, Prijepolja, Novog pazara zajedno s Hajratom iskopani temelji, izlivena ploča, urađena cokla. Sad, s prvim lijepim danima, nastavak radova da ova žena s troje djece nije više po tuđim, podstanaraskim sobama. Naši ljudi, umeđuvremenu, nisu prestali pomagati. Džematlije iz Frankfurta na Belmu i djecu nisu zaboravili.

Pomoć, inače stizala – zimska garderoba, hrana, sve što je bilo potrebno u hladnim danima. Niko nije mogao zaboraviti kadirove suze i priču o majci koja ni za drva nije imala dok Hajrat nije pritekao u pomoć.

Porodicu obilazi i efendija Gojak koji zahvaljuje svim Prijepoljcima u Frankfurtu što brinu za nastavak radova.  A što kaže efendija Bećirović, kad je krenulo i završit će se.

Sad je, ipak, sve lakše. Kadir koji je osvojio sva srca niže i uspijehe na takmičenju iz matematike. A Belma i djeca ispit za sve nas – u želji da akciju izgradnje kuće privedemo kraju.

Ostale aktivnosti