CHR Hajrat – Podjela drva za ogrijevu Priboju

U Priboju Hajrat podijelio drva za predstojeće hladne dane. Onima koji su u teškom materijalnom stanju, ali koje ni bolest nije zaobišla.

Nije bilo ljepše slike u Priboju. Kad su mislili da od hladnoće neće izdržati zimu, one kojima je i najpotrebnije Hajrat u suradnji s Medžlisom Stari Grad obradovao s ogrijevom. Inače, ovo je samo jedna od akcija na Kapiji Sandžaka.

U Priboju najugroženiji, bez obzira na ime i prezime, imaju topao obrok i vruć hljeb zahvaljujući Vakufskoj kuhinji. Sad i drva. Još jedan dokaz da Hajrat i Mešihat vode računa o svakom čovjeku ponaosob , pogotovo o njihovom dostojanstvu – čovjek je čovjek, imao ili ne.

Ostale aktivnosti

Podjela stipendija jetimima

Pod pokroviteljstvom Mešihata Islamske zajednice u Srbiji i CHR Hajrata danas je otpočela podjela stipendija za jetime u prostorijama CHR Hajrata. U narednim danima podjela

Čitaj dalje »

Podijeljene stipendije jetimima

U prostorijama Mešihata Islamske zajednice u Srbiji otpočela podjela stipendija jetimima. U organizaciji CHR Hajrata svakog mjeseca jetimske porodice dobijaju stipendije. Na taj način pomažemo

Čitaj dalje »