CHR ”Hajrat” nastavlja sa izgradnjom porodične kuće Ademović

CHR ”Hajrat” uspješno radi na realizaciji još jednog projekta. U toku je izgradnja kuće za samohranu majku i 15-togodišnjeg dječaka. Nakon tragedije koja je zadesila porodicu prije 11 godina, gdje su izgubili glavu kuće gospođa Ademovićje ostala je sama sa sinom.

Borba za opstanak u jednoj sobi, a zdravstveni problemi su se samo pogoršavali.

“Nije šala kada neko odvoji pare od svoje porodice i smatra da je nekome drugom pomoć neophodna. Nije to u trenutku pomoći ili gladi, već pomisao da imamo nekog kome je stalo do nas. I ja imam nekog, a to je ”Hajrat” koji je došao, obišao i pomogao nama dvojema. Ja nisam tražila pomoć, snalazila sam se ali ove godine nisam više mogla da izdržim zbog zdravstvenih problema. Kamo sreće da svi idu, pa makar i po savjet. Sve je ispravno, nema prevare i uvjek su tu”, kazala je gospođa Ademović.

Gospođa Ademović istakla da je joj je “Hajrat” izašao u susret i time pokazao da vodi brigu o najugroženijim.

“Oni nas sve gledaju kao svoju porodicu. Nije ni njima lako, teško je. Kada djeca počnu pitati kada će oni doći, znači da su ih prihvatili kao porodicu. Nismo sami, imamo nekog. Koliko je direktor ”Hajrat-a” uradio za ovaj narod. Najviše volim štoje sve iskreno, od srca i pošteno”, završava gospođa Ademović.

U decembru je počela akcije izgradnje kuću za porodicu Ademović. Danas je izlivena ploča pa je za završetak grubih radova potreba pomoć humanih ljudi.

CHR “Hajrat” poziva sve da se priključe u ovoj akciji nebilismo još jednu porodicu usrećili.

SANA

Ostale aktivnosti