CHR Hajrat – Kuća porodice Ademović će uskoro biti ukrovljena

Doniranjem osnovnih životnih namirnica, pomaganjem jetima, izgradnjom kuća i mnogim drugim humanitarnim akcijama CHR „Hajrat“ obradovao je veliki broj porodica.

Ovog puta su obradovali samohranu majku koja živi u teškim uslovima. Milhata Ademović naglasila da CHR „Hajrat“ pored izgradnje kuće brine i o tome da li imaju dovoljno hrane.

„Ja sam presrećna, nismo imali uslova nikakvih, cijeli sprat je urađen, ploča, danas rade krov, prozore su dognali. Otac mi je umro, porodica diretora za CHR „Hajrat“, on, radnici koji su tu zapošljeni su isto kao moje roblje, izašli su mi u susret i da li imamo namirnica, kako je sa kućom. Pričala sam već nekoliko puta da sam imala operaciju i da nisam sposobna više da radim, ovo mi je radost najveća, presrećna sam, hvala svima koji su pomogli. Ja sam na ovo navikla i trpela bih sve nekako ali mi je žao da mi dijete nema uslove, sad je već drugačije, čovjek se nečemu nada, kuća je tu, sredit će se i završit će se.“

Direktor CHR „Hajrat“ istakao da je izgradnja ove kuće započeta polovinom decembra prošle godine, te da je zbog zime a i zbog vanrednog stanja sve funkcioniralo sporije nego inače.

„Da nije bilo toga sigurno bismo uradili mnogo više ali evo kao i što vidite mi pripremamo za krov, građa se postavlja, kalkani će se raditi danas ili sutra, nadam se ako Bog da za dan-dva da će biti postavljen crep, ukrovit ćemo kuću, kada se kuća ukrovi, to je možda 40-50% posto radova, nakon toga dolaze unutrašnji radovi. Ja se zahvaljujem donatorima koji su izašli u susret i do sada pomagali, pozivam ljude da se uključe i da nastavimo unutrašnje radove, malterisanje, košuljica, vrata, prozori su stigli, kupatilo, ima još toga da se radi, pozivam sve ljude dobre volje da se odazovu i da usrećimo ovu samohranu majku, koja je i bolesna, živi ovdje već dugo godina bez ikakvih uslova. Mi ćemo se potruditi da i njoj olakšamo život, naročito u ovom mubarek mjesecu Ramazanu, potrudićemo se što više budemo mogli da joj pomognemo i da što prije nju uselimo u novi dom.“

Pozvao sve ljude da se odazovu kada su humanitarne akcije u pitanju, a svi koji žele učestvovati u ovoj akciji mogu se javiti na broj telefona 062 100 9026.

SANA – Adaleta Sejdović – Hamzić / FOTO – SANA 

Ostale aktivnosti