BANA nastavlja da pomaže Sandžaku

Bošnjačko-američka nacionalna asocijacija BANA konstantno svojim prilozima i dotacijama pomaže ugroženim kategorijama stanovništva u domovinskom prostoru, Bosni i Sandžaku.

Podsjećanja radi, tokom najžešćeg talasa pandemije korona virusa u Sandžaku tokom minulog ljeta BANA je uzela učešće u akciji obezbjeđivanja besplatne podjele lijekova u apotekama na teritoriji cijelog Sandžaka.

Muftija sandžački hfz. Abdurrahman ef. Kujević je uručio i drugu donaciju od 6000$ dolara direktoru CHR Hajrat Mirsadu ef. Bećiroviću za ugrožene porodice a posebno one koje su bile pogođene korona virusom.

Ovom prilikom istaknuta je zahvalnost svim članovima i aktivistima BANA-e a posebno Udruženju boraca u Sjedinjenim američkim državama porijeklom iz Bosne koji su učestvovali u odbrani domovine za vrijeme agresije na Bosnu i Hercegovinu.

Bošnjački narod je jedno stablo koje ima duboke korijene u domovini a čija je krošnja sa najljepšim plodovima široko razgranata diljem svijeta. Sa takom sviješću ovaj narod računa na svijetlu budućnost paralelno sa razvijenim narodima i nacijama, zaključeno je na današnjem sastanku muftije sandžačkog hfz. Abdurrahmana ef. Kujevića i direktora CHR Hajrat profesora Mirsad ef. Bećirovića.

Informativna služba Muftijstva sandžačkog

Ostale aktivnosti