Akcija Hajrata – Počelo kopanje temelja za kuću stare majke sa slijepim sinom

Dobre vijesti iz Brodareva. Počelo kopanje temelja za porodicu Pijuk. Samo sedam dana nakon što je staru majku sa slijepim sinom obišao Hajrat.

Samo sedam dana nakon što je pokrenuta akcija za izgradnju kuće majki Fatimi i njenom sinu Mirsadu koji je već 45 godina slijep i stopostoni je invalis, počelo kopanje temelja. Da ne bi više bili podstanari u kući koja je na prodaju.

A organizirali se dobri ljudi, pa došli na mobu kako bi pomogli.

Među njima i komšije. Svako na svoj način pomaže porodici u izuzetno teškoj situaciji.

Svi sad vjeruju da će uskoro početi i ostali radovi.

Ovako teške priče u Brodarevu nema, možda čak ni u Sandžaku. Stara bolesna majka s još bolesnijim sinom vodi bitku. Još kao dijete razbolio se i od tada ne vidi, stopostotni je invalid. Živjeli na selu u trošnoj kući, pa da bi bili bliže ljekarima došli u Brodarevo pod kiriju u kuću koja je na prodaju. Da nije komšinice Aide niko o njima ne bi imao brinuti, jer još jedan sin radi za nadnicu da bi mogao platiti kiriju, lijekove, a socijalna primanja ovih ljudi nikakva. Hajrat pokrenuo akciju za izgradnju kuće. Izliječiti ih, kaže ef. Bećirović, ne možemo, ali možemo osigurati da imaju svoj, siguran dom. Plac nedaleko od grada. Da su barem u svome i da, kako kaže, stara majka, Allah da da uđu u svoje i opet budu blizu ljekara, bolnice i dobre komšinice Aide.

Ostale aktivnosti